Ponukový list 2022 - SOŠ Čaklov

Spojená škola Čaklov
MF Software
Prejsť na obsah

Ponukový list 2022

INFORMÁCIE

C E N N Í K

sadenice kvetín
CENA

LETNIČKY
0,50 €






priesady zelenín
CENA

PAPRIKA
0,50 €

ZELER BUĽVOVÝ
0,20 €

RAJČIAK
0,40 €

UHORKA
0,40 €

HLÚBOVINY
0,15 €

ŠALÁT
0,15 €

MELÓNY
0,50 €

CUKETY, HOKKAIDO
0,50 €

MACHOVKA
0,50 €

PÓR
0,15 €



Begónia semperflorens - begónia
- letnička, kobercová rastlina vhodná na výsadbu záhonov, veľmi odolná voči nepriaznivým podmienkam...
– zelený list, červeno kvitnúca, výška do 20cm
– zelený list, bielo kvitnúca, výška do 20cm
– hnedý list, červeno kvitnúca, výška do 20cm
0.50 €(s DPH)
Gazania splendens - gazánia
- letnička vhodná do záhonov i do nádob, na slnečné stanovištia
New Day Mix F1 – výška do 25 cm, zelené listy, kvety jedno až dvojfarebné
0.50 €(s DPH)
Impatiens walleriana - netýkavka
- letnička
- farba kvetov - červená, fialová, rúžová, v zmesi farieb, výška 15 – 20 cm
- farebné hviezdy, výška 15 – 20 cm - kvety bielo pásikavé
0.50 €(s DPH)
Tagetes patula - aksamietnica
- letnička
Bonanza Yellow - výška 25-30 cm, 5-6 cm veľký žltý kvet
Bonanza Deep - výška 25-30 cm, 5-6 cm veľký oranžový kvet
0.50 €(s DPH)
ZELENINA - priesady zelenín
Cukety, hokkaido
0.50 €(s DPH)
Hlúboviny
- kapusta, kaleráb, karfiol, brokolica...
0.15 €(s DPH)
Melón
0.50 €(s DPH)
Paprika
- rastliny sú vysadené po 2 kusy
0.50 €(s DPH)
Pór
0.15 €(s DPH)
Rajčiak
0.40 €(s DPH)
Šalát
0.15 €(s DPH)
Uhorka
0.40 €(s DPH)
Zeler
0.20 €(s DPH)
Rajčiak

KLASICKÉ ODRODY
TORNÁDO poloskorý plastický hybrid s univerzálnym použitím, poskytujúce stabilné výnosy. Plody sú guľovité až plocho guľovité, hladké, pevné s hmotnosťou 80 -100 gr.. Plody bez žíhania, zrelé tmavočervené.
ORKÁDO F1 je kvalitná skorá až poloskorá kolíková odroda, ktorá vytvára veľké guľaté plody červenej farby s hmotnosťou cca 130 gramov. Plody sú odolné voči praskaniu a majú sladkú aromatickú chuť.
STUPICKÉ SKORÉ veľmi skorá odroda s plodmi vynikajúcej chuti. polointermediálna odroda
BYČIE SRDCE - nádherne veľký oválny rajčiak s výbornou sladkou starodávnou chuťou. Dozrieva 86 dní. Odroda sa datuje spat do roku 1920 a ma plody ma od 400 do 800g.
SAN MARZANO - tyčková odroda rajčiaku s pretiahnutými oválnymi plodmi, o hmotnosti 130 – 150 g, určenými ku kuchynskému spracovaniu alebo na výrobu kečupov. Je rezistentný k chorobám Verticilium a Fusarium oxysporum
PERUN - Kolíková odroda, bujnejšieho vzrastu s množstvom drobnejších plodov, ale za to so zaujímavým tvarom (tvar hrušky). Farba plodov je citrónovo žltá. Odroda je určená hlavne pre drobných pestovateľov, má univerzálne využitie.
MINIGOLD - čerešňová odroda s bohatými strapcami drobných žltých plodov. Príjemnej, lahodnej chuti. Skorá odroda nenáročná na pôdu.

KOKTAILOVÉ ODRODY

SPENCER   kolíková hybridná odroda typu LSL. Plody sú malé, guľaté, pevné, odolné proti praskaniu, bez rebrovania. Hmotnosť plodu 30–40 gr.

CHERY ODRODY
CHARMANT F1 skorá hybridná odroda kolíkového cherry rajčiak typu LSL s veľmi sladkými, guľatými plodmi červené farby o hmotnosti 15–20 g. Nepraskajú a nepadajú. Na jednoduchých nebo zdvojených strapcoch dozrieva 25–30 plodov.
BAJAJA balkónové červené. Veľmi úrodná odroda nízkeho kríčkového rajčiaka, určená pre záhradkárov. Vhodná na pestovanie v záhradných nádobách na balkónoch. Na jednej rastline dozrie 150 a viac plodov. Plody sú malé, červené, guľaté s hmotnosťou 15 - 20 g.

MAXI ODRODY
BYČIE SRDCE nádherná veľká oválna paradajka s výbornou sladkou starodávnou chuťou. Dozrieva 86 dní. Plody ma od 400 do 800g.


Paprika

AMY odroda nižšieho vzrastu, plod je bielozelený hrubotostenný ihlan veľmi príjemnej  chuti, v botanické zrelosti červený
LYDIA pravá kapie stredného vzrastu, plody sú nepálivé, ich pevné steny po sterilizácií nemeknú; v technickej zrelosti sú svetle zelené, v botanické červené
PCR plody sú dlhé, špicaté kužeľovité, tenkostenné, žltozelené v technické zrelosti, červené v botanické; aromatické a mierne pálivé.
KORÁL skorá, silno pálivá koreninová paprika čerešňového typu, vhodná na nakladanie.
SEMAROH skorý tenký „baraní roh“ stredného vzrastu so sladkými plody, plody sú v technickej zrelosti svetle zelené, v botanickej  červené, vhodné na nakladanie
SLOVAKIA je veľmi skorá, úrodná, poľná odroda. Plody sú žltozelené, kónické, previslé a aromatické. Majú veľmi vysoký obsah vitamínu C a výbornú chuť. Sú rovnako použiteľné tak na priamy konzum, ako aj na spracovanie.
RUBINOVA - skorá, poľná odroda, určená predovšetkým pre zber v botanickej zrelosti. Plod je v technickej zrelosti sivozelený, v botanickej zrelosti intenzívne červený, široko kužeľovitý, hrubostenný, sladký, chuť je príjemná, šťavnatá. Je vhodná pre priamy konzum i pre konzervárenské spracovanie, a to v technickej a predovšetkým v botanickej zrelosti. Vegetačná doba je 178 dní do botanickej zrelosti. Zo 100 m2 možno nazbierať 140-160 kg červených plodov.
SEMAROH - baranie rohy (nepálivá cayennská paprika), je stredného vzrastu, so sladkými plodmi.  Je vhodná pre rýchliarne aj voľnú pôdu.  Plody sú v technologickej zrelosti svetlo zelené, v botanickej červené.
SLÁVKA F1 - patrí medzi najlahodnejšie hrubostenné odrody. Jedná sa o ranú odrodu, vyznačujúcu sa vysokým výnosom sladkých a chutných plodov.
CHILLI - chilli paprika, (feferónka), niekedy sa používa aj názov (kajenské korenie) - je to plod predovšetkým exotických druhov krovitých paprík. Ide o malé svetlejšie papričky s výraznou vôňou. Tieto feferónky sú ostré odrody spravidla vytrvalých koreninových paprík.
PÁLIVEC  je stredne pálivý, dlhší „kozí" roh, na reze takmer guľatý. Má vyšší vzrast a tmavo zelené listy. Je určený nie len na sterilizáciu, ale aj priamy konzum v technickej i botanickej zrelosti.


Z ďalších druhov ponúkame odrody:

Melón vodový  LAJKO
 
Cuketa zelená  STARTGREEN
 
Cuketa žltá  PALADIN F1
 
Tekvica Hokkaido  Orange
 
Uhorka nakladačka  KAREN F1
 
Uhorka šalátová   AMANDA F1
 
Uhorka šalátová hadovka   SALADIN F1

Machovka  INKA

Zeler buľvový ALBIN


Návrat na obsah